آرین موتور

آیا سرقت‌ خودرو‌های کیلس ممکن است؟

keyless سرقت خودروهای کیلس

شاید مهم‌ترین فناوری خودرو‌ها در یک قرن اخیر، تکنولوژی کیلس (Keyless) باشد؛ این تکنولوژی که امروزه بر روی اغلب خودرو‌های وارداتی مشاهده و این امکان را برای شما فراهم می‌کند که بدون نیاز به استفاده از سوئیچ خودرو، وارد آن شوید و حتی موتور را روشن کنید. فناوری کیلس معمولا به عنوان یک آپشن ارائه می‌شود و می‌توانید زمان سفارش خودرو آن را هم در نظر بگیرید؛ اما حدود سه سال پیش در لندن اتفاقی افتاد که باعث شد محبوبیت تکنولوژی کیلس به شدت کاهش یابد، فردی توانست با هک سیستم کیلس از طریق امواج رادیویی خودرو‌ها را به سرقت ببرد و بعد‌ها در جاهای دیگر دنیا نیز این اتفاق پیش آمد. اگر بخواهیم این مسئله را تخصصی‌تر بررسی کنیم باید ابتدا ساختار فناوری کیلس را آنالیز کنیم؛ در واقع تکنولوژی کیلس با استفاده امواج رادیویی کار می‌کند به شکلی که یک سری امواج با کد‌های مشخص از سوئیچ خودرو به سنسور ایموبلایزر ( دزدگیر ) اتومبیل ارسال می‌شود و این امکان را برای راننده بوجود می‌آورد که درب خودرو را باز کند بدون استفاده مجدد از سوئیچ باز و بسته کند اما همین موضوع باعث شده است بسیاری از کمپانی‌های اتومبیل‌سازی به فکر جایگزینی این فناوری باشند زیرا امواج رادیویی یکی از امواجی است که به راحتی قابل دستکاری است و کسانی که بخواهند این خودرو را به سرقت ببرند می‌توانند با استفاده از امواج رادیویی قوی، کد‌های سوئیچ را دریافت کنند و یک سوئیچ با همان کد‌ها بسازند. از این نظر می‌توان گفت فناوری کیلس دچار ضعف است به همین دلیل در دو سال اخیر خودروسازان بزرگ دنیا، اقدام به توسعه و البته تغییر این فناوری کردند. به عنوان مثال می‌توان به دست‌آوردهای روبه‌رو اشاره کرد؛  در برخی از سری جدید خودرو‌ها از سیستم کیلس با چند کد استفاده شده است، به این ترتیب که سوئیچ این خودرو‌ها به صورت میانگین هربار بین ۳ تا ۸ کد برای سنسور ایموبلایزر اتومبیل ارسال می‌شود که همین امر باعث افزایش امنیت این سیستم شده است. در جای دیگر  برای افزایش امنیت فناوری کیلس اتومبیل‌های خود از الگو‌های قطب نما استفاده شده است به صورتی که با تغییر زاویه سوئیچ در هنگام نزدیک شدن به خودرو کد دستوری ایموبلایزر تغییر می‌کند و کد‌های متفاوتی رد و بدل می‌شوند.

 

چقدر می‌توان به فناوری کیلس اعتماد کرد؟

این را باید در نظر بگیریم که فناوری کیلس به صورت کلی فناوری خودرو‌ها را افزایش داده است، زیرا در گذشته بسیاری از سارقان با بدست داشتن ابزار فیزیکی مخصوص به راحتی می‌توانستند درب خودرو را باز کرده و موتور آن را روشن کنند، اما فناوری کیلس از این موضوع جلوگیری کرده است و فردی که بخواهد خودرویی را بدزدد، حداقل باید مسائل اولیه امواج رادیویی را آموخته باشد. اما این که بگوییم به فناوری کیلس چقدر می‌توانیم اعتماد کنیم مسئله دیگری است و بخش بزرگی از آن به خودمان بر خواهد گشت، زیرا بر اساس نظر کارشناسان بسیاری سارقان برای بدست آوردن کد‌های سوئیچ شما باید به آن نزدیک شوند تا بتوانند امواج رادیویی را دریافت کنند، همین موضوع نشان می‌دهد که نباید سوئیچ خود را در جا‌های ناامن رها کنیم.

شایان ذکر است که محصولات میتسوبیشی نیز از این فناوری بهره می‌برند و خودروهای میتسوبیشی اوتلندر، میتسوبیشی ای‌اس‌ایکس و میتسوبیشی میراژ، دارای فناوری کیلس هستند، آرین‌موتور، نماینده رسمی میتسوبیشی در ایران مفتخر است که محصولات شایسته این برند را برای همیهنان عزیز در ایران فراهم کرده است.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط