آرین موتور

تاثیر ترمز‌های ABS بر روی رانندگی ما

abs cars driving ترمز ABS

سامانه ترمز‌های ABS ، در واقع سیستمی است که به خودرو این امکان را می‌دهد که بدون قفل کردن چرخ‌ها، ترمز کند. سیستم ترمز ABS به شکلی است که از قفل ماندن چرخ‌ها در زمان ترمز کردن جلوگیری می‌کند و از این طریق باعث می‌شود کنترل خودرو در زمان ترمز کردن از حالت پایدار خارج نشود. قبل از اختراع سیستم  ABS خودرو در سال 1978، ترمز‌ها به شکل دیگر عمل می‌کردند و در زمان‌هایی که نیاز بود ترمز به شدت عمل کند، باعث قفل ماندن چرخ‌ها و در نهایت افزایش مسافت ترمز می‌شدند که این موضوع می‌توانست پایداری و کنترل خودرو را دچار مشکل کند.

نحوه عملکرد سیستم ترمز‌های ABS

در گذشته برای اینکه مسافت ترمز افزایش نیابد، بسیاری از رانندگان در هنگام ترمز کردن از شیوه ترمز متناوب استفاده می‌کردند و به صورت مکرر و پشت سر هم پدال ترمز را فشار داده و رها می‌کردند، در اصل سیستم ترمز‌های ABS به همین صورت است و عمل ترمز متناوب را انجام می‌دهد. در سیستم ترمز‌های ABS چرخ‌ها به حسگر‌هایی متصل هستند و زمانی که ترمز می‌کنیم این حسگر‌ها فشار پیستونی را بر روی ترمز خودرو کم می‌کنم و با کم کردن قدرت ترمز، فشار را بر روی چرخ‌ها کاهش می‌دهد و در نهایت این امکان بر چرخ‌ها بوجود می‌آید که دوباره حرکت کنند؛ این عملیات منحصر به فرد سیستم ترمز‌های ABS در کسری از ثانیه انجام می‌شود.

نحوه صحیح استفاده از سیستم ترمز‌های ABS

سیستم ترمز‌های AB‌S در واقع یک سامانه‌ای است که برای مقابله با واکنش‌های اضطراری در رانندگی شهری بوجود آمده است، پس انتظار می‌رود این سیستم مناسب استفاده در جاده‌های ناهموار و پیچ در پیچ نباشد. بر اساس آزمایش‌هایی که انجام شده است سیستم ترمز‌های AB‌S به هیچ وجه مناسب رانندگی سریع و تهاجمی نیست زیرا باعث می‌شود سرعت اتومبیل به شکل قابل توجهی در زمان رانندگی پایین بیاید و راننده نتواند سر پیچ‌ها واکنش مناسب نشان دهد؛ از همین سو سیستم ترمز‌های ABS به تنهایی مناسب خودرو‌های مسابقه‌ای و یا آفرود نیستند. اگر در شهر رانندگی می‌کنید و حالت رانندگی شما دفاعی است، سیستم ترمز‌های AB‌S به تنهایی می‌تواند نیاز شما را برطرف کند ولی اگر در جاده‌های خارج از شهر و پیچ در پیچ رانندگی می‌کنید، باید بدانید ترمز‌های ABS همیشه برای شما گزینه مناسبی نیست، پس بهتر است در هنگام چرخش فرمان سرعت خود را کم کنید و به آرامی ترمز کنید. امروزه همراه با سیستم ترمز‌های A‌BS ، مکانیزم EBD نیز به خودرو‌ها اضافه شده است، EBD می‌تواند با کنترل فشار سوپاپ هیدرولیک ترمز‌ها یک باعث افزایش کشش خودرو در زمان ترمز کردن شود.

 

سیستم ترمز‌های ABS در برف و یخ

جاده‌های یخ‌زده به هیچ وجه مناسب سیستم ترمز‌های ABS نیستند، زیرا این در این جاده‌ها نیروی اصتحکاک بین چرخ اتومبیل و سطح زمین به شکل قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و همین امر باعث می‌شود پس از ترمز کردن نیز چرخ خودرو حرکت کند. برای اینکه بتوانید با ترمز‌های ABS بر روی سطح جاده یخ‌زده رانندگی کنید، می‌بایست سرعت خودرو را به حداقل برسانید و تا جای ممکن از حرکت شدید فرمان جلوگیری کنید.

از محصولات میتسوبیشی، تمامی خودروهای این برند اصیل که توسط نماینده رسمی میتسوبیشی موتورز ژاپن در ایران، آرین‌موتور ارائه می‌شود، شامل میتسوبیشی اوتلندر، میتسوبیشی ای‌اس‌ایکس، میتسوبیشی لنسر، میتسوبیشی میراژ و به زودی میتسوبیشی اوتلندر PHEV دارای این آپشن هستند.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط