آرین موتور

قبل، هنگام و بعد از پنچر شدن چه باید کرد؟

tire puncture پنچر شدن

پنچر شدن می‌تواند یکی از بدترین سناریو‌هایی باشد که می‌تواند برای یک راننده اتفاق بیفتد. پنچر شدن زمانی اتفاق می‌افتد که یک یا چند تایر خودرو شما سوراخ شده باشد؛ این موضوع باعث خالی شدن باد تیوب آن خواهد شد و اگر هم تایر اتومبیل شما از نوع RTF یا همان ران فلت باشد، فرم لاستیک به دلیل خارج شدن باد از میان ساختار درونی آن، تغییر می‌کند.

قبل از پنچر شدن چه باید کرد؟

همیشه یادمان باشد که هیچ‌ فردی از اتفاقات پیش رویش در زمان رانندگی با خبر نیست؛ از همین رو قبل از اقدام به رانندگی، وسایل مورد نیاز در زمان پنچر شدن را به همراه داشته باشید. لیستی از وسایل و ابزار مورد نیاز آماده کنید و همیشه قبل از حرکت به آن نگاهی بیندازید؛ یک جک برقی یا مکانیکی، آچار چرخ و البته یک لاستیک زاپاس از جمله حداقل وسایلی هستند که همیشه باید همراهتان باشد. همچنین اگر تایر خودروی شما از نوع تیوبلس و یا ران فلت است، پیشنهاد می‌کنیم کیت‌های پنچرگیری همراه داشته باشید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم همیشه قبل از رانندگی وضعیت چرخ زاپاس خودرو را بررسی کنید و از سالم بودن آن اطمینان حاصل بفرمایید.

هنگام پنچر شدن لاستیک چه باید کرد؟

زمانی که متوجه شدید لاستیک خودروتان پنچر شده است، ابتدا راهنمای خودرو را روشن کنید و به آرامی جهت خودرو را تغییر دهید و به کنار جاده بروید. اگر وضعیت مسیر به شکلی است که نمی‌توانید توقف کنید، جفت راهنما ( چراغ هشدار ) را روشن کنید و از سمت راست جاده به آرامی حرکت کنید تا به یک نقطه مناسب برای پنچرگیری برسید. پس از آنکه کاملا توفق کردید و خودرو در حالت پارک قرار گرفت، لاستیک زاپاس و وسایل مورد نیاز تعویض تایر را بیرون بیاورید. سپس با بهره‌گیری از جک برقی یا مکانیکی که در اختیار دارید، ارتفاع خودرو را از سمت پنچر شده بالا ببرید. ارتفاع باید در حدی باشد که چرخ بدون درگیری با سطح جاده خارج شود؛ از همین رو زیاد از حد شاسی را بالا نبرید؛ زیرا این امر می‌تواند بسیار خطرناک باشد. با بهره‌گیری از آچار چرخ، پیچ و مهره‌ی مرکز چرخ را به صورت ضربدری خارج کنید؛ حواستان به پیچ‌ها باشد که گم نشوند! چرخ را به آرامی خارج کنید و لاستیک زاپاس را بجای آن نصب کنید. حواستان باشد که پیچ‌ها را محکم ببندید تا تایر دچار ارتعاش نشود. با بهره‌گیری از جک، ارتفاع شاسی خودرو را به آرامی به حالت اولیه برگردانید و به رانندگی خود ادامه دهید؛ در نظر بگیرید در زمان پنچرگیری چراغ‌های خطر حتما روشن باشند تا رانندگان دیگر خودرو شما در کنار جاده ببینند. همچنین می‌توانید برای هشدار دادن به مابقی خودرو‌ها از مثلث شبرنگ هشدار استفاده کنید.

بعد از پنچر شدن چه باید کرد؟

بعد از پنچری، لاستیک آسیب دیده را به یک متخصص نشان دهید تا او با بهره‌گیری از متد پنچرگیری آسیب‌ها وارد شده آن را ترمیم کند؛ البته شما با استفاده از کیت‌های پنچرگیری نیز می‌توانید خودتان این عمل را انجام دهید. البته برخی اوقات آسیب‌های وارد شده به تایر خودرو به شکلی است که لاستیک را می‌بایست تعویض کرد.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط