آرین موتور

تفاوت نحوه رانندگی با اتومبیل‌های شاسی‌بلند و سدان

Driving suv sedan اتومبیل شاسی‌بلند میتسوبیشی

اتومبیل‌های شاسی‌بلند همیشه از طرفداران زیادی در کشورمان برخوردار بوده‌اند؛ این خودرو‌ها که به دو دسته کلی SUV و کراس‌اوور تقسیم می‌شوند، به دلیل توانایی‌های منحصر به فرد خود، همیشه به عنوان اتومبیل‌هایی محبوب در بازار ایران به شمار رفته‌اند. موج ورود شاسی‌بلند‌ها به کشورمان از سال 2006 شکل گرفت و به دلیل استقبال مردم از آن‌ها به روز به روز به تعدادشان افزوده شد. از طرفی آمار‌ها و گزارشات جهانی این موضوع را به خوبی نشان می‌دهد که در دو سال اخیر بازار خودرو‌های شاسی‌بلند داغ‌تر از همیشه بوده است و برند‌های مختلف برای اینکه بتوانند بخشی از این بازار را به دست بگیرند، انرژی بیشتری بر روی تولید اتومبیل‌های شاسی‌بلند صرف کرده‌اند. بر اساس نظر فعالان حوزه طراحی احساسی، توسعه و رشد خودرو‌های شاسی‌بلند در چند سال اخیر به دلیل بوجود آمدن استایل‌های جدیدی از سبک زندگی مردمان ساکن شهر‌های بزرگ و پرجمعیت است؛ در گذشته زمانی که خودرو‌های شاسی‌بلند معرفی می‌شد، اکثر جوامع آن‌ها را جزئی از یک زندگی بی‌دغدغه و خارج از شهر می‌پنداشتند اما امروزه با گسترش شهرنشینی نیاز برای یک سبک هیجان‌انگیز بیشتر شده است و همین موضوع شهروندان را به سوی خرید اتومبیل‌های SUV و کراس‌اوور سوق داده است. اگر شما هم به خودرو‌های شاسی‌بلند علاقه‌مند هستید، پس بهتر از تفاوت‌های آن‌ها را با اتومبیل‌های سدان و هاچ‌بک بدانید؛ در ادامه مقاله قصد داریم نکات رانندگی با اتومبیل‌های شاسی‌بلند را بازگو کنیم.

نقطه کور در خودرو‌های شاسی‌بلند

در زمان رانندگی با یک اتومبیل شاسی‌بلند باید به این موضوع توجه کنید که نقاط کور شما بیشتر از زمانی است که با یک اتومبیل سدان یا هاچ‌بک رانندگی می‌کنید. معمولا در طراحی خودرو‌های شاسی‌بلند جلوی اتومبیل به سمت بالا کشیده می‌شود تا راننده دید مستقیمی داشته باشد، همین موضوع باعث می‌شود ناحیه نزدیک به سپر جلو خودرو به عنوان نقاط کور شاسی‌بلندها به شمار برود؛ از همین سو پیشنهاد می‌کنیم در زمان رانندگی با خودرو‌های شاسی‌بلند، قبل از ایستادن ناحیه رو به روی خود را به خوبی بررسی کنید.

یکی دیگر از نقاط کور در خودرو‌های شاسی‌بلند، زیر آینه‌های بغل آن‌ها می‌باشد. نواحی چپ و راست خودرو‌ها چه در اتومبیل‌های شاسی‌بلند چه دیگر اتومبیل‌ها، همیشه به عنوان نقاط کور خودرو‌ها یاد شده است اما این موضوع در اتومبیل‌های شاسی‌بلند بیش از مابقی خودروها مورد اهمیت قرار می‌گیرد زیرا به دلیل ارتفاع این اتومبیل‌ها، نواحی نقاط کور در راستای عمود نیز گسترش می‌یابند.

وزن خودرو‌های شاسی‌بلند

وزن اتومبیل‌ها در نحوه کنترل آن‌ها تاثیر بسزایی دارند. بدیهی است وزن خودرو‌های شاسی‌بلند از وزن خودرو‌های سدان یا هاچ‌بک بسیار بیشتر است؛ از همین رو سیستم تعلیق و ترمز خودرو‌های شاسی‌بلند باید انرژی بیشتری صرف کاهش سرعت  و همچنین نگه‌داشتن خودرو در زمان حرکت آن کنند. به دلیل وزن متوسط قطعات بکار رفته در خودرو‌های شاسی‌بلند، کارشناسان معتقدند که در زمان رانندگی با اتومبیل‌های شاسی‌بلند در جاده‌ها، رانندگان این خودرو‌ها باید در حفظ فاصله ایمنی خود با خودرو‌های دیگر دقت بیشتری داشته باشند تا در هنگام ترمز کردن بتوانند واکنش بهتری نسبت اتفاقات پیرامون خود نشان دهند. همچنین پلتفرم اتومبیل‌های شاسی‌بلند به شکلی طراحی شده است که پایداری اتومبیل را در مرکز شاسی حفظ کنند؛ از همین رو پیشنهاد می‌کنیم از حرکات سریع و نمایشی در جاده‌ها با خودرو‌های شاسی‌بلند خودداری بفرمایید.

آرین‌موتور، نماینده رسمی میتسوبیشی موتورز ژاپن در ایران، مفتخر است که بازه وسیعی از محصولات این برند اصیل ژاپنی را برای هم‌میهنان عزیز فراهم کرده است. برای مشاهده مدل‌های موجود و قابل عرضه میتسوبیشی در ایران کلیک کنید.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط