آرین موتور

NOS چیست و چه تاثیری بر روی خودرو‌ها دارد؟

NOS در خودروها

نیتروژن اکسید که به NOS شناخته می‎‌شود، ترکیبی است که به صورت مایع، خشک یا حتی گاز در خودرو‌های مسابقه‌ای استفاده می‌شود. نیتروژن اکسید یا همان NOS یک سوخت به حساب نمی‌آید، بلکه آن را می‌توان یک مکمل تقویتی برای اتومبیل‌های مسابقه‌ای دانست. NOS به صورت مستقیم به داخل سیلندر‌ها تزریق می‌شود و به دلیل حرارت بالای حاصل از انفجار در زیر پیستون، نیتروژن و اکسیژن آن تجزیه شده و نیتروژن آزاد شده باعث کاهش دمای داخل سیلندر خواهد شد. کاهش دما در فضای بسته سیلندر‌ها، باعث می‌شود اکسیژن‌های تجزیه شده از نیتروژن اکسید یا NOS، باهم ترکیب شوند و ملکول O2 را بوجود بیاورند. تجمع ملکول O2 در داخل فضای سیلندر‌ها باعث می‌شود پتانسیل احتراق در موتور بالاتر رود و اگر کمی سوخت بیشتر وارد سیلندر‌ها شود، می‌توان انتظار احتراق‌های بزرگ‌تر و تولید انرژی بیشتر توسط موتور خودرو داشت. احتراق‌هایی که به دلیل ترکیب NOS صورت می‌گیرد، بسیار بزرگ‌تر و البته سریع‌تر از احتراق‌های معمولی است و همین موضوع باعث می‌شود شتاب و سرعت اتومبیل از حد معمول بسیار بالا‌تر رود. در نظر بگیرید که استفاده از سوخت بیشتر برای ایجاد احتراق‌های بزرگ‌تر و تولید انرژی بیشتر، زمانی امکان‌پذیر است که دمای درون سیلندر‌ها کاهش یابد و این موضوع توسط تجزیه نیتروژن موجود در ترکیب NOS انجام پذیر است؛ پس از نیتروژن اکسید یا N‌OS را نمی‌توان به عنوان یک سوخت معرفی و استفاده کرد و آن را باید نوعی تقویت‌کننده یا مکمل دانست.

انواع از نیتروژن اکسید یا NOS

به صورت کلی از نیتروژن اکسید یا NOS به سه نوع متفاوت قابل استفاده است. عمومی‌ترین نوع آن، نیتروژن اکسید مایع یا خیس است. در این حالت کپسول N‌OS مستقیم به مسیر سوخت‌رسانی متصل است و ابتدا با سوخت مایع اتومبیل ترکیب شده و سپس به داخل سیلندر‌ها وارد می‌شود. در حالتی که NOS به صورت مایع استفاده می‌شود، افزایش حجم احتراق بسیار سریع‌تر انجام می‌پذیرد ولی به دلیل آن که نیتروژن اکسید با سوخت ترکیب شده است، زمان کمتری برای خنک کردن فضای داخلی سیلندر‌ها در دسترس است به همین دلیل نمی‌توان از تمام توان یک کپسول NO‌S در زمانی که به صورت مایع استفاده می‌شود، بهره‌مند شد.

نوع دوم از نیتروژن اکسید یا NOS به شکل خشک هستند. در حالت خشک، نیتروژن اکسید جدا از سوخت خودرو وارد سیلندر‌ها می‌شود؛ در این حالت باید انتظار احتراق‌های بزرگ‌تر و پرانرژی‌تر داشت. سرعت عملکرد کپسول نیتروژن اکسید خشک از نوع مایع خود کمتر است. نیتروژن اکسید خشک بیشتر در مسابقات شتاب یا همان درگ استفاده می‌شود و در زمان لانچ به داخل سیلندر خودرو‌ها تزریق می‌شود.

نوع سوم نیتروژن اکسید‌های استفاده شده در اتومبیل‌ها، به شکل گاز است؛ در این حالت به هر یک از سیلندر‌های خودرو یک نازل تزریق گاز NOS متصل است. در این حالت نیتروژن اکسید بیشترین تاثیر را دارد و قادر است با کاهش قابل توجه دمای سیلندر‌ها، باعث افزایش مقدار سوخت تزریق شده تا دو برابر شود. البته کپسول‌های NOS گاز، بسیار خطرساز هستند به همین دلیل در بسیاری از کشور‌های دنیا، استفاده از این کپسول‌ها ممنوع می‌باشد.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط