آرین موتور

میتسوبیشی و رالی

mitsubishi and rally میتسوبیشی و رالی

زیبای ژاپنی در دنیای رالی

زمانی که حرف از مسابقات هیجان انگیز رالی و حضور میتسوبیشی در این مسابقات می‌شود تنها دو اسم است که حرف اول و آخر را می‌زند، لنسر و دیگر پاجرو! یکی از قدیمی‌ترین مسابقات رالی که در سطح جهانی برگزار می‌شود مسابقات رالی پاریس ـ‌ داکار است. مسابقاتی که به صورت سالانه با حضور انبوهی از آماتورها در کنار چهره‌های حرفه‌ای و در مسیرهای صعب‌العبور طبیعی برگزار می‌شود. تاریخ شروع این مسابقات به سال ۱۹۸۷ باز می‌گردد زمانی که طبق اطلاعات موجود، «تیری سابین» که یک اتومبیلران بود در صحرای داکار گم شد و در آن زمان تنها به این موضوع اندیشید که این مکان، مسیر بکر و جذابی برای برگزاری رالی سالانه است. مسیر مسابقات رالی پاریس داکار بنا بر ملاحظات و مسایل سیاسی بارها و بارها تغییر کرد اما همچنان خط شروع مسابقه از پاریس و خط پایان در داکار وجود دارد.

در این گزارش اما بررسی خواهیم داشت از حضور میتسوبیشی، خودروهایش و راننده‌های افسانه‌ای‌اش در مسابقات رالی.

بدون تردید در میان تمامی رنکینگ‌های مختص رالی و خودروهای افسانه‌ای حاضر در مسابقات همیشه و همیشه نام لنسر رویایی به چشم می‌خورد. خودرویی که اگرچه حضور وکژدار و مریزی در ایران داشته اما همچنان ملکه ذهن بسیاری از علاقمندان به خودرو است.  گواه این موضوع معجزه‌های متعدد «تامی ماکینن» در دنیای مسابقات رالی است. جایی که این راننده فنلاندی تیم میتسوبیشی، ۴ مرتبه با خودروی لنسر ایوولوشن در رالی قهرمانی جهان اول شد و خودروسازی میتسوبیشی را بر آن داشت تا یک مدل اختصاصی برای او تولید کند. متاسفانه از همین تاریخ به بعد میتسوبیشی دچار افت شد و دیگر نتوانست قله قهرمانی رالی را فتح کند.

در سال ۲۰۰۸ اما میتسوبیشی تصمیمات جالبی برای حضور در مسابقات رالی گرفت. این خودروساز ژاپنی لنسر رالی را با طراحی چهار چرخ متحرک عملیاتی کرد و در آن لوله‌های فولادی را با بدنه فیبر کربن ترکیب کرد. میتسوبیشی به جای استفاده از بدنه پاجرو بدنه ای شبیه به اسپرت بک طراحی کرد و با حجم موتور ۲۹۹۷ سی‌سی و ۶ سیلندر برای رقبایش خط و نشان کشید.  البته خیلی سال پیش از این اجداد لنسر در سال ۱۹۷۴ و در مسابقات رالی سافاری آفریقای شمالی توانسته بودند با خودروی لنسر ۱۶۰۰ جی که اوایل دهه ۷۰ تولید می‌شد مقام اول را کسب کند. البته پاجرو هم در سال ۱۹۸۵ توانست مقام اول رالی داکار را از آن خود کند.

فرمول ۱ و میتسوبیشی

علاقمندان به مسابقات اتوموبیلرانی اذعان دارند که تکنولوژی بالا و استحکام خودرو از جمله عناصر انکارناپذیر این مسابقات است. دو عنصری که میتسوبیشی توانسته بود به خوبی در خون خودروهای مسابقه ای خود  تزریق کند. این ویژگی‌ها بیش از هر مسابقه خودرویی در مورد فرمول ۱ نیاز بود و تعجبی نداشت که میتسوبیشی به عنوان پیشگام استحکام و تکنولوژی به مسابقات فومول ۱ نیز ورود کند. خودروساز محبوب ژاپنی محصول گالانت VR4 را با توجه به قوانین گروه آ فرمول ۱ برای این مسابقات طراحی و تولید کرد. خودروی افسانه‌ای که شاید گزاف نباشد که بگوییم نقطه‌ی شروعی بود برای تولید لنسر اوولوشن.

میتسوبیشی و رالی در ایران

بی شک شکل‌گیری دوباره و احیای رالی در ایران با تاثیر گذاری غیر قابل انکار تیم یوتاپ و با خودروهای میتسوبیشی لنسر بوده است، اتفاقی که اگرچه بارقه‌های امید را در ذهن دوستداران اتومبیلرانی زنده می‌کند اما نقایص مدیریتی به یکباره موجب می‌شود همه کاشته‌ها در زمین رالی ایران بر باد برود. شایان ذکر است که ارتقای سطح رالی و مسابقات اتومبیلرانی همواره در سایه حمایت‌های شرکت های واردکننده خودرو و خودروسازان داخلی محقق می‌شود. اتفاقی که ایران به واسطه حرکت‌های مثبت آرین موتور و میتسوبیشی استارت خورد و انتظار می‌رود دیگر شرکت‌های ریشه‌دار واردکننده خودرو و خودروسازان داخلی بتوانند ادامه دهنده آن باشند.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط