آرین موتور

ساخت موتور توربوشارژر دست‌ساز

turbo-jet-engines موتور توربوشارژر

اگر علاقه‌مند به حوزه خودرو و مهندسی صنعتی هستید، حتما با توربوشارژر‌ها آشنایی کافی دارید. این دستگاه‌ها که در اواخر قرن 19 میلادی وارد صنعت خودروسازی شد، توانست رویای قدرت بیشتر را در موتور‌های کم حجم محقق سازد. حال در این مقاله قصد داریم نحوه ساخت یک موتور توربوشارژر یا توربوجت را به شما آموزش دهیم. انتظار می‌رود کسانی که قصد دارند پروسه ساخت پیشرانه توربوشارژر را در خانه یا کارگاه خود انجام دهند، با مکانیزم توربوشارژر‌ها آشنایی داشته باشند. پروسه ساخت یک پیشرانه مجهز به توربوشارژر ممکن است خطرساز باشد، از همین رو پیشنهاد می‌کنیم در محلی مناسب اقدام به انجام آن کنید.

مرحله اول:

با طراحی سیستم‌های داخلی توربوجت‌ها آشنایی پیدا کنید. اقدام به ساخت فایل سه بعدی پیشرانه توروبوشارژر مورد نظرتان کنید. در قراردادن اندازه‌ها دقت کنید تا مشکلی در نصب و راه‌اندازی آن بوجود نیاید. معمولا فایل‌های 3D به صورت آماده در وب سایت‌های تخصصی در سطح اینترنت موجود می‌باشد و در اغلب موارد فقط شما نیاز دارید که اندازه آن را بر اساس بلوک مورد نظر خود تغییر دهید.

مرحله دوم:

با بهره‌مندی از دستگاه CNC قطعات موتور توربوجت را بر اساس اندازه‌هایی که در فایل 3D طراحی کرده‌اید را برش دهید. در نظر بگیرید قطعات ساخته شده باید دارای ساختار فولادی و مقاوم باشد و لایه درونی آن با بهره‌گیری از آلیاژ‌های مناسب عایق شده باشد تا بتواند گرمای خارج شده از موتور را تحمل کند. می‌توانید توربین‌ها را به صورت آماده تهیه کنید، زیرا طراحی توربین‌ها نیاز به صرف زمان و دقت بسیاری است. قطعات توربوشارژر را به هم متصل کنید و با بهره‌گیری از دستگاه باد توربین‌های آن را آزمایش کنید.

مرحله سوم:

کمپرسور را بر روی توربین‌ها نصب کنید و با بهره‌گیری از متد ذوب آهن، به خوبی آن‌ها را عایق کنید. در نظر بگیرید هیچ‌گونه هوایی نباید از کناره‌های توربین خارج شود، در غیر این صورت می‌تواند خطرساز باشد. بر روی عایقی که نصب کردید یک دریچه با فرم دیفیوزر ( دندانه دندانه ) قرار دهید؛ این عمل باعث می‌شود هوای خروجی به صورت مستقیم به توربین برخورد کند.

مرحله چهارم:

حالا زمان آن رسیده است که اتاق احتراق را بسازید. اتاق احتراق موتور توربوشارژر شما به صورت استوانه‌ای باید باشد و پیشنهاد می‌کنیم قطر آن را کمتر از 3.5 اینچ نگیرید؛ زیرا در صورت افزایش میزان احتراق و کاهش فضا، ممکن است انفجار در سیستم موتور شکل بگیرد. در بالا و پایین اتاق احتراق، دو حلقه به شکل کمربند و با بهره‌گیری از پیچ‌های باکسینگ صنعتی به آن متصل کنید. از هرگونه جوشکاری بر محل اتصال حلقه‌ها با اتاق خودداری بفرمایید.

مرحله پنجم:

در بالای اتاق احتراق دو سوراخ بوجود بیاورید. حال دستگاه توربویی که ساختید را به دور حلقه بالایی متصل کنید به شکلی که سوراخ‌ها در وسط ورودی توربوشارژر شما قرار گیرند. دستگاه را به حلقه پیچ کنید و از هرگونه جوش و آب‌کاری خودداری بفرمایید.

مرحله ششم:

حال نوبت به ورودی اتاق احتراق می‌رسد. یک سوراخ بزرگ در کناره آن بوجود بیاورید و بخش دیگر موتور توربوشارژر را به آن جوش دهید. در حال حاضر موتور توربوشارژر شما آماده شده است و فقط نحوه سوخت رسانی به اتاق احتراق می‌ماند. برای این عمل می‌توانید از برق برای به حرکت در آوردن توربین دستگاه توربو یا از بنزین برای بوجود آوردن احتراق استفاده کنید. برای اینکه بتوانید در اتاق احتراق عمل سوختن را بوجود بیاورید ابتدا یک شمع الکترونیک ( شمع خودرو ) در داخل محفظه قرار دهید و با بهره‌گیری از یک سیم آن را کنترل کنید. بنزین را از طریق یک شلنگ به داخل اتاق احتراق تزریق کنید و اشتعال را بوجود بیاورید. بهتر است بر روی بدنه محفظه چند سوراخ بوجود بیاورید تا دود ناشی از اشتعال خارج شود. با بهره‌گیری از کاهش و افزایش میزان بنزین تزریق شده، سرعت کارکرد توربین‌ها را کنترل کنید. از باد هوای بوجود آمده از سوی توربین می‌توانید استفاده‌های متعدد کنید مثل تولید برق یا افزایش حجم آتش دستگاه باربکیو!

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط