آرین موتور

خودروی آب‌ سوز

car using water fuel خودروی آب‌سوز

با کاهش ذخایر سوخت‌های فسیلی و افزایش آلودگی‌های زیست محیطی، متخصصان و فعالان حوزه خودرو سال‌ها است که به دنبال منابع انرژی تازه برای جایگزین کردن آن‌ها با سوخت‌های فسیلی از جمله بنزین و گازوئیل هستند، همین امر باعث شده است در دو دهه اخیر شاهد خودرو‌هایی با مبدل‌های انرژی متفاوت باشیم. در چند سال گذشته با گسترش فناوری‌های مختلف در حوزه خودرو‌سازی شاهد توسعه سوخت‌های جایگزین بودیم به شکلی که امروزه شاهد خودرو‌های الکتریکی در خیابان‌ها هستیم و بر اساس آخرین خبر‌های بدست آمده به نظر می‌رسد در چند سال آینده باید منتظر اتومبیل‌های هیدروژنی نیز باشیم. یکی از مشکلات ساخت خودرو‌های الکتریکی و هیدروژنی، هزینه بالای ساخت آن‌ها است. بر اساس آمار‌های بدست آمده متوسط هزینه ساخت یک خودرو هیبریدی استاندارد دو برابر هزینه ساخت همان اتومبیل با استفاده از موتور‌های درون‌سوز بنزینی است و اگر آمار‌ها و داده‌های مالی را در خصوص خودرو‌های هیدروژنی مطالعه کنیم، متوجه می‌شویم هزینه ساخت یک خودروی هیدروژنی استاندارد به حدی بالا است که به نظر می‌رسد حداقل تا پنج سال آینده این خودرو‌ها جایی در بازار‌های جهانی نداشته باشند. اما در طول تاریخ صنعت خودروسازی، سوخت‌های جایگزین دیگری هم داشته‌ایم که بسیاری از آن‌ها مانند بیوسوخت‌ها به شکست انجامیدند اما یکی از عجیب‌ترین انرژی‌های جایگزینی که برای سوخت اتومبیل‌ها معرفی شد، انرژی آب بود که اولین بار توسط ۱۹۳۵ توسط چارلز اچ گرت مطرح شد. چارلز اچ گرت اولین بار با استفاده از روش الکترولیز آب توانست پیشرانه‌ای طراحی کند که قادر بود آب را به اکسیژن و هیدروژن تجزیه کند و از انرژی به دست آمده بر اثر این واکنش، انرژی مورد نیاز خودرو را تامین کند و اتومبیلش را برای چند دقیقه به حرکت در بیاورد. طرح اولیه سیستم الکترولیز کردن آب در اتومبیل‌ها، باعث بوجود آمدن نظریه استفاده از آب به عنوان سوخت جایگزین شد.

توسعه خودروی آب‌ سوز

چارلز اچ گرت تنها کسی نبود که از آب به عنوان سوخت اتومبیل‌ها استفاده کرد، در چند دهه اخیر افراد بسیاری در سراسر دنیا تلاش کردند که این مایع طبیعی را با استفاده از روش‌های مختلف، تبدیل به یک سوخت جایگزین و مناسب خودرو‌ها کنند. از مهم‌ترین افرادی که توانست خودروی آب‌ سوز را توسعه دهد، استنلی مایر بود. استنلی مایر اولین‌بار نظریه استخراج انرژی از آب را به وسیله از بین بردن پیوند شیمیایی بین ملکول‌های آب مطرح کرد که متاسفانه در سال ۱۹۹۶ نظریه او کذب خوانده شد و به جرم تقلب و کلاه‌برداری جریمه سنگینی پرداخت کرد، اما در سال ۲۰۰۲ دنیس کلاین توانست نظریه او را دوباره مطرح کند و با استفاده از فناوری تزریق هیدروژن توانست پیوند شیمیایی بین ملکول‌های آب را جدا سازد و از انرژی آزاد شده آن‌ها در تامین نیروی حرکتی خودرو استفاده کند.

آینده خودروی آب‌ سوز

متاسفانه تاکنون تمام اقدامات برای ثبت اتومبیل‌های آب‌سوز بی‌نتیجه بوده است و نظریه افراد در این خصوص به عنوان یک راه‌کار کذب شناخته شده است، البته دنیس کلاین توانست برای اولین بار خودروی آب‌ سوز بسازد اما این را باید در نظر بگیریم که راه‌کار او بیش از ۴۰۰ هزار دلار هزینه برداشت که به نظر مبلغ مناسبی برای تولید یک اتومبیل نیست. بسیاری از محققان و متخصصان فعال در صنعت اتومبیل‌سازی معتقدند که خودروی آب‌ سوز پدیده‌ای است که در آینده باید منتظر اختراع آن‌ها باشیم.

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط